Nieuws

Centrale verwarming Sanitair Badkamerrenovaties

 

Terug naar overzicht 10-07-2023

Een extra elektrische boiler installeren, een goed idee

Ben je op zoek naar manieren om het comfort en gemak in je huis te vergroten én je energieverbruik te optimaliseren? Dan kan de installatie van een extra elektrische boiler voor jou interessant zijn. Of het nu gaat om een groeiend gezin, een toename in warmwaterbehoefte of de wens om meer flexibiliteit te hebben, het toevoegen van een extra boiler kan een slimme keuze zijn. 

Een elektrische boiler, wat is het?

Een elektrische boiler is een apparaat dat warm water levert voor diverse huishoudelijke activiteiten, zoals douchen, afwassen en wassen. Het bestaat uit een opslagtank waarin water wordt verwarmd en opgeslagen blijft totdat het nodig is. Veel huizen hebben al een standaardboiler geïnstalleerd die aan de dagelijkse warmwaterbehoefte voldoet. Echter zijn er vaak situaties waarin de bestaande boiler niet voldoende is om aan de toenemende behoeften te voldoen. In zo’n gevallen komt de installatie van een extra elektrische boiler zeker van pas.

 

Een elektrische boiler in de keuken

Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van een extra elektrische boiler is de meerwaarde die het kan bieden in de keuken. De keuken is een centrale plek in huis waar warm water essentieel is voor diverse taken, zoals het afwassen van borden en bestek, het vullen van de waterkoker of het blancheren van groenten. Met een kleine elektrische boiler in de keuken kun je profiteren van direct warm water zonder te hoeven wachten tot het water vanuit de andere kant van het huis opgewarmd is. Dit zorgt niet alleen voor gemak en tijdsbesparing, maar ook voor een efficiënter gebruik van energie, omdat je alleen warm water gebruikt wanneer dat nodig is. Bovendien kan een extra boiler in de keuken de druk op de bestaande boiler verminderen, waardoor de totale levensduur en prestaties van beide boilers worden verbeterd.

Een elektrische boiler in de badkamer

Ook in de badkamer kan de installatie van een elektrische boiler aanzienlijke voordelen bieden. Met een extra boiler in de badkamer kun je genieten van direct warm water zonder rekening te hoeven houden met de warmwatervoorziening in andere delen van het huis. Dit betekent dat je niet langer hoeft te wachten tot het warme water vanuit de centrale boiler naar de badkamer stroomt, wat resulteert in snellere en comfortabelere douches en badervaringen. Bovendien biedt een extra boiler in de badkamer meer flexibiliteit, omdat meerdere leden van het gezin tegelijkertijd warm water kunnen gebruiken, zelfs als andere apparaten elders in huis ook warm water nodig hebben.

Interessant in combinatie met zonnepanelen

Haal nog meer uit je extra elektrische boiler en bevorder tegelijkertijd je energie-efficiëntie, door deze te combineren met zonnepanelen. Vaak produceren zonnepanelen meer elektriciteit dan je op dat moment verbruikt. In plaats van die overproductie terug te sturen naar het elektriciteitsnet, kun je deze extra energie benutten door je elektrische boiler aan te sluiten op je zonnepanelensysteem. Hierdoor kan de overproductie van elektriciteit direct worden gebruikt om water in de boiler te verwarmen. Dit betekent dat je je warm water kunt verwarmen met behulp van de duurzame energie die je zelf opwekt, waardoor je jouw ecologische voetafdruk verkleint en bespaart op je energiekosten. De combinatie van een extra elektrische boiler en zonnepanelen zorgt dus voor meer energie-efficiëntie en een milieuvriendelijker huishouden.


Overweeg je de installatie van een elektrische boiler? Contacteer Loodgieter Scheerlinck voor advies op maat van jouw noden. 

Contacteer Loodgieter Scheerlinck

Loodgieter Scheerlinck is actief in:

Aalst

Lede

Ninove

Zele

Wichelen

Wetteren

Erpe-Mere

Affligem

Berlare

Haaltert

Een extra elektrische boiler installeren, een goed idee