Nieuws

Centrale verwarming Sanitair Badkamerrenovaties

 

Terug naar overzicht 03-01-2023

Een waterverzachter kopen? Zo maak je de beste keuze!

Heb je hard water in huis dat zorgt voor een droge huid, vlekkerige vaat en ophoping van mineralen op kranen en je toestellen? Een waterontharder is een geweldige oplossing om de effecten van hard water sterk te verminderen. Met het juiste model kan je geld besparen op je energierekening en je apparaten beschermen tegen kalkaanslag.
 

Een waterverzachter kopen biedt tal van voordelen

Waterontharders zijn essentiële apparaten voor veel huishoudens. Ze verwijderen harde mineralen zoals calcium en magnesium uit het water, waardoor het veel gemakkelijker wordt voor leidingen en armaturen, terwijl ze tal van andere voordelen toevoegen. Onthard water voelt beter aan op de huid en helpt de vorming van zeepresten in badkuipen, douches, gootstenen en wasmachines te verminderen. Het maakt het schoonmaken ook gemakkelijker doordat wasmiddelen efficiënter kunnen werken. Door het juiste type waterontharder te kiezen, kan je op de lange termijn geld besparen met minder slijtage aan sanitaire onderdelen zoals kranen en douchekoppen.

 

3 soorten waterverzachters: welke kopen?

Waterontharders kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van het water in woningen en bedrijven te verbeteren. Ze zijn er in drie verschillende soorten, elk met zijn eigen unieke voordelen.

 

Het eerste type is een magnetische waterontharder. Het gebruikt krachtige magneten om de chemische structuur van harde mineralen in stromend water te veranderen, waardoor ze niet meer aan elkaar kunnen kleven of kalkaanslag kunnen vormen. Dit type is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een eenvoudige, onderhoudsarme oplossing die geen elektriciteit of verbruiksartikelen zoals zout en filterpatronen vereist.

 

Een tweede type is een op zout gebaseerde waterontharder die werkt door harde mineralen uit te wisselen met natriumionen. Door dit proces verwijdert het calcium en magnesium uit de watertoevoer, waardoor het veilig is voor consumptie en gebruik in apparaten zoals wasmachines en vaatwassers.

 

Een waterontharder met filter is een steeds populairder middel om de kwaliteit van de watervoorziening in huis te verbeteren. Er kunnen filters aan het systeem worden toegevoegd, waardoor verdere aanpassingen mogelijk zijn, afhankelijk van het type en de locatie van de installatie.

 

Een waterontharder kopen: maak een slimme keuze dankzij het advies van een expert

Overweeg je de aankoop van een waterontharder voor jouw woning? Met zoveel opties kan het moeilijk zijn om het juiste toestel te kiezen. Loodgieter Scheerlinck is er om je te helpen ervoor te zorgen dat jouw keuze past bij je behoeften en budget. Bij ons zit je goed voor advies en plaatsing.

 

Vraag een vrijblijvende offerte

Loodgieter Scheerlinck plaatst waterontharders in: 

Aalst

Affligem

Erpe-Mere

Haaltert

Lede

Dendermonde

Denderleeuw

Wichelen

Wetteren

Galmaarden

Berlare

Brakel

Liedekerke

Lebbeke

Zele

Zottegem

 

Een waterverzachter kopen? Zo maak je de beste keuze!