Nieuws

Centrale verwarming Sanitair Badkamerrenovaties

 

Terug naar overzicht 17-01-2024

Hangtoilet vs. een staand toilet: een vergelijking

In de wereld van toiletten staan hangtoiletten en staande toiletten vaak centraal in de besluitvorming bij het inrichten van een badkamer. Beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen, en de keuze tussen de twee kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken van hangtoiletten en staande toiletten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij de herinrichting van het kleinste kamertje uit je woning.

Een hangtoilet?

De voordelen van een hangtoilet

  • Ruimtebesparing: zoals de naam verraadt zweven hangtoiletten aan de muur. Dit resulteert in een strakke en moderne uitstraling. Je ruimte zal ook groter ogen en je kan de vloer ook gemakkelijker onderhouden. 
  • Eenvoudig te reinigen: omdat hangtoiletten niet op de vloer staan, kan je ze makkelijker schoonmaken. Zowel het toilet zelf als de ruimte errond. 
  • Aanpasbare hoogte: de hoogte van een hangtoilet kan je aanpassen bij de installatie. Hierdoor kan je het toilet op jouw ideale hoogte instellen. 

De nadelen van een hangtoilet

  • Installatiekosten: de installatie van een hangtoilet kan complexer zijn dan de plaatsing van een staand toilet. Hierdoor kunnen de kosten hoger uitkomen dan bij een staand toilet. 
  • Draagcapaciteit: de draagcapaciteit kan bij hangtoiletten lager zijn dan bij staande toiletten.

​Een staand toilet

De voordelen van een staand toilet

  • Eenvoudige installatie: een staand toilet is gemakkelijk te installeren, waardoor het ook een budgetvriendelijke optie is. 
  • Variatie: staande toiletten zijn er in verschillende ontwerpen en stijlen, je hebt dus veel meer mogelijkheden om je toilet aan te passen aan de stijl van je ruimte. 
  • Stevigheid: staande toiletten zijn doorgaans robuuster en hebben een hogere draagcapaciteit. 

​De nadelen van een staand toilet

  • Onderhoud: Staande toiletten hebben meestal meer verborgen hoekjes en kantjes. Dit zorgt ervoor dat het schoonmaakproces van zowel de ruimte rond het toilet, als de volledige basis van het toilet moeilijker wordt.

 

De voor- en nadelen van beide toilet types zijn elkaars tegenhangers. Het is dus belangrijk dat je bij het maken van de keuze tussen een hangtoilet of een staand toilet je persoonlijke voorkeuren en de beschikbare ruimte in vraag stelt. Neem de tijd om zorgvuldig af te wegen welk type het beste bij jouw behoeften past. 

Heb je een keuze kunnen maken, dan kan je beroep doen op een betrouwbare loodgieter voor de installatie van jouw hangtoilet of staand toilet. Ben je er toch nog niet helemaal aan uit? Ook dan kan je loodgieter je zeker helpen bij het maken van een goede keuze. Neem contact op met Loodgieter Scheerlinck voor snel en kwalitatief advies.

Contacteer ons

Hangtoilet vs. een staand toilet: een vergelijking