Nieuws

Centrale verwarming Sanitair Badkamerrenovaties

 

Terug naar overzicht 09-08-2022

Tips: zo hou je je woning koel op hete zomerdagen

Op warme dagen is het niet zo evident om je woning koel te houden. Je zou een airco of ventilator kunnen plaatsen om voor wat verkoeling te zorgen, maar je kan ook nog enkele andere goedkopere oplossingen toepassen.

Verduister je woning

Laat overdag alles goed dicht, zo voorkom je dat de warmte binnendringt. Enkel ramen en deuren dicht houden volstaat niet, ook verduistering is nodig om de warmte buiten te houden.

Kies voor katoen

Kies voor beddengoed en kledij van katoen op warme dagen. Deze stof ademt goed & neemt het zweet goed op, hierdoor zal je lichaam koeler blijven.

Zet ijs voor je ventilator

Door je ventilator te richten op een koele waterbron, wordt het koude water door de lucht verneveld. Op deze manier zorg je voor verkoeling in de ruimte.

Unplug elektrische toestellen

Elektronische toestellen zijn echte warmtebronnen. Je televisie, stofzuiger en computer geven warmte af die je op mooie zomerdagen best kan missen. Unplug dus alle toestellen die je niet nodig hebt. 

Zet 's avonds alles open

Wacht tot 's avonds laat om ramen en deuren open te zetten. Overdag lijkt het wel of je wat 'frisse' lucht krijgt als je even een raam open zet, toch laat je op zo'n momenten enkel warme lucht binnen. Je wacht dus beter tot het avond is en buiten wat koeler is om alles open te zetten, zo kan je je woning afkoelen. 

Tips: zo hou je je woning koel op hete zomerdagen